Cilat jane Ushqimet anti-stress ?

  • 101
cokollata
<span class="icon-user"></span>

 

Jeta sot eshte shume dinamike, teknologjia ka avancuar shume, mirpo edhe stressi eshte rritur, sa me e madhe qe te jete dinamika e jetes edhe stressi do jete i madh, mirpo cfare rekomandojne mjekete ne lidhje me Stressin ?

Çokollata, çaji, luleshtrydhet dhe frutat e pyllit përmbajnë substanca që i përngjajnë ilaçeve farmaceutike, dhe ndihmojnë për stabilizimin e humorit si dhe eleminimin e stresit.

Një profesor, i cili është marrë me këtë studim shpjegon se molekulat e çokollatës, të frutave të pyllit dhe të çajit përmbajnë acide speciale omega-3, të cilat kanë demonstruar se posedojnë një efekt pozitiv ndaj humorit, raporton noa.al.

Depresioni godet 14.8 milionë amerikanë dhe ilaçet anti-depresiv japin rezultate vetëm në 50-60 % të rasteve, pra kanë një veprim të limituar.

Është e rëndësishme në këtë rast të zbulohet një gjeneracion i ri i ilaçeve të cilat nuk kanë rreziqe të tjera.

Konsumimi i çokollatës, çajit, luleshtrydheve dhe frutave të pyllit shërben për rritjen e humorit dhe gjithashtu për një jetë të shëndetshme duke eliminuar në disa raste edhe terapitë farmaceutike.

Facebook comments

Website comments